Rentoutus uutiset vuodelle 2016

Senshin do:n 10:s vuositaival lähtee käyntiin tänä vuonna. Vuodelle 2016 on luvassa paljon erilaisia positiivisia haasteita. Yksi tärkeä osa-alue on tuoda entistä paremmin senshin do:n kaltaisen liikuntalajin terveyshyödyt esille ja luonnollisesti saattaa harrastusmahdollisuus yhä useamman ihmisen tietoisuuteen. Tiesitkö, että senshin do:n säännöllinen harrastaminen hidastaa ikääntymistä, voimistaa immuunivastetta (et sairastu yhtä helposti) ja edesauttaa ravinteiden parempaa imeytymistä. Lisäksi se myös syventää yöuntasi ja vähentää masennusoireita. Miten tämä on mahdollista? Kaikki edellämainitut kehon toiminnot tapahtuvat parasympaattisen hermoston (PSH) ansiosta ja jos aktivoit PSH:n säännöllisesti niin edesautat kehon normaalien palautustoimintojen tapahtumista.  Aion blogata lisää aiheesta sopivan tilaisuuden tullen.

Tammikuussa 2016 saamme markkinoille myös senshin do harjoitusvideon! Tämä tuo senshin do harjoittelun jokaisen kotiin ja tietenkin edesauttaa lajin kasvua huimasti. Projekti on kestänyt yli vuoden ja sen aikana meillä on ollut ilo työskennellä kuva- ja äänimaailman huippuammattilaisten kanssa. Tulos on upea ja erittäin laadukas harjoitusvideo, jonka avulla saavutat syvän rentouden tilan vaikkapa kotioloissa. Harjoitusvideon käyttö tehdään kuluttajaystävälliseksi ja helpoksi. Video on käytettävissä suoraan netissä tunnistuspalvelimen kautta ja se toimii useimman yleisen tunnistautumiskoodisi kanssa (FB, google jne.). Bloggailen tästä lisää julkaisemisen yhteydessä.

Minulla oli ilo ja kunnia vetää lyhyt introharjoitus Viking Linen matkamyyjille muutama kuukausi sitten ja tämä lyhyt rentoutus osoittautui kovin suosituksi tavaksi katkaista hektisyys kokoustamisen lomassa.Viking Linen Turun laivat M/s Viking Grace sekä M/s Amorella tarjoaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokousryhmille mahdollisuuden rentoutua ohjatun senshin do:n parissa. Eli jos suuntaat kokousmatkalle Itämeren aalloille, niin muista hyödyntää tilaisuus. Senshin do on monelle vielä uusi kokemus, joten odotamme että monet ryhmät käyttäisivät tätä loistavaa tilannetta hyödyksi. Kokousmatkustajille suunnattu rentoutustuokio kestää n. 45 minuuttia ja on tilattavissa kaikista Viking Linen matkamyymälöistä.

Vuosi 2016 tuo tullessaan myös sovelletun senshin do:n joka on suunnattu etenkin senioreille, liikuntarajoitteisille sekä muuten erityishuomiota tarvitseville. Sovellettua senshin do:ta on kokeiltu jo aiemmin mm. kehitysvammaisten lasten parissa sekä ikääntyneiden ryhmissä. Näitä kokemuksia tulemme hyödyntämään ja kehittämään edelleen tänä vuonna, kunnes meillä on valmis tuote jaettavaksi. Perusteilla on myös yhdistys ”Senshin do rentoutusliikkujat ry”, jonka nimen alla tämä kehitystyö tulee tapahtumaan. Meillä ohjaajilla odotukset sovelletun senshin do:n suhteen ovat korkealla, sillä jokainen on motivoitunut tarjoamaan turvallista ja korkeatasoista ohjattua rentoutusliikuntaa juuri tälle kohderyhmälle; kaikilla on oikeus liikkua.

Rentoutusuutiset päättyvät tällä kertaa tähän. Palailen bloggaamaan piakkoin senshin do:n terveyshyödyistä. Toivotan kaikkien ”sentsulaisten” puolesta hyvää alkanutta vuotta 2016! 🙂

 

Jonas